Met 145 ligplaatsen, een winterstalling, een passantenhaven, 16 camperplaatsen en een gloednieuw, energieneutraal havengebouw genaamd "Het Veerhuys," biedt Water Sport Vereniging Achter 't Veer alles wat je mag verwachten van een moderne jachthaven.
Water Sport Vereniging Achter 't Veer, opgericht in 1961, is een actieve verenigingshaven die volledig wordt gerund door vrijwilligers. De vereniging bestaat sinds 1961. De haven ligt in het centrum van Geldermalsen, aan de prachtige Linge, de langste rivier van Nederland, en in het hart van de Betuwe. De haven grenst direct aan het dorp, met alle voorzieningen op loopafstand, zoals supermarkten, winkels, restaurants en het levendige marktplein met gezellige terrassen. Het station bevindt zich op slechts vijftien minuten lopen van de haven.
De faciliteiten bij Water Sport Vereniging Achter 't Veer zijn uitgebreid. Naast ligplaatsen voor leden, zijn er 20 plaatsen in de passantenhaven, een brandstofvoorziening met diesel, en het havengebouw "Het Veerhuys" met receptie, kantine en een overdekt terras met uitzicht op de vernieuwde haven. Moderne sanitaire voorzieningen, elektriciteit, water en persoonlijke aandacht maken je verblijf compleet.
Als je vragen hebt of meer wilt weten over wat Water Sport Vereniging Achter 't Veer te bieden heeft, staan zij graag voor je klaar. Je kunt contact met hen opnemen of gewoon eens langskomen. Je bent van harte welkom.
De haven grenst direct aan het dorp Geldermalsen, waar je alle benodigde voorzieningen binnen handbereik hebt. Er zijn supermarkten, winkels, restaurants, en een bruisend marktplein, vooral op vrijdag met een gezellige weekmarkt. Het station ligt op slechts vijftien minuten lopen van de haven.
Geldermalsen is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Je kunt met de (bij)boot de Korne overvaren naar het historische stadje Buren, met onder andere het Marechaussee Museum. Te voet of met de fiets kun je de prachtige Betuwe verkennen, die in alle seizoenen haar charme heeft en garant staat voor onvergetelijke dag- en fietstochten.
In de haven van Water Sport Vereniging Achter 't Veer zijn 20 plaatsen voor passanten beschikbaar. Zelfs de vaste ligplaatsen van de leden worden bij afwezigheid beschikbaar gesteld voor passanten. Bij aankomst helpt hun havenmeester je bij het aanmeren van je boot.
De passantenhaven is goed uitgerust met diesel tankmogelijkheden, elektriciteit en watertappunten aan de steigers, een vuilwaterpomp, invalidentoilet en douche, ruimte om chemisch toilet te legen, toiletten en douches. De douche- en toiletruimte zijn het hele jaar door geopend en verwarmd.
Voor het te water laten van je boot kun je terecht in de haven. Meld je bij de havenmeester en maak gebruik van de trailerhelling. Je kunt ook je auto met trailer op de haven parkeren.
Water Sport Vereniging Achter 't Veer beschikt over 16 camperplaatsen. Sommige liggen aan de Linge, terwijl andere een prachtig uitzicht bieden op de vernieuwde haven of de heemtuin. Camperaars kunnen gebruik maken van het sanitair en er zijn aansluitpunten voor stroom en water. Daarnaast is er een stortpunt voor vuilwater en chemische toiletten in de buurt van het camperterrein.
Om teleurstelling te voorkomen, raden zij aan om altijd het reserveringssysteem en de reserveringsregels te controleren als je zeker wilt zijn van een camperplaats. Reserveren is niet verplicht, maar het garandeert dat je een plek hebt bij aankomst. Meld je bij aankomst bij de havenmeester in het havenkantoor of bel even. De havenmeester wijst je de gereserveerde plaats toe.
Geldermalsen, voorheen bekend als de Noord-Zuidverbinding Utrecht - Den Bosch via het veer, heeft een rijke geschiedenis. De haven, genaamd "Achter 't Veer," diende als aanlegplaats voor diverse handelswaren zoals turf, stenen en dakpannen. De Linge had oorspronkelijk een andere loop, maar de bouw van de betonnen brug in 1941 leidde tot wijzigingen. Eenvoudige steigers werden gebouwd voor visbootjes, en later kwamen de eerste passanten aanleggen.
Rond 1960 ontstond het plan om de vereniging W.S.V. Achter 't Veer op te richten, in overleg met de gemeente. De haven werd uitgegraven en de gemeente zorgde voor basisfaciliteiten. In 1971 werd besloten om de haven uit te breiden en een nieuw clubgebouw te realiseren. Op 18 mei 1974 werd de jachthaven officieel geopend.
In 2020 startte de herontwikkeling van het havengebied in samenwerking met de gemeente West Betuwe. Dit omvatte modernisering van de jachthaven, herinrichting van het Lingepark en de Heemtuin, en de sloop van het verouderde clubgebouw. Het nieuwe clubgebouw, met 100 zonnepanelen op het dak, voldoet aan moderne eisen en maakt de haven energieneutraal. De havenindeling werd gewijzigd om meer passanten ligplaatsen te creëren en er werden 16 camperplaatsen gerealiseerd. Een uitnodigende wandelboulevard aan de zuidzijde van de haven verbindt het centrum op een mooie manier met de Linge-oever. De aanleg en bouw zijn mede mogelijk gemaakt door een actieve groep vrijwilligers van de vereniging en werden in