Menu
EUR
 Ontdek de veelzijdigheid van de Cobb BBQ

Ontdek de veelzijdigheid van de Cobb BBQ

Door: Lucas Reacties: 0
 

Alles wat je moet weten over de Cobb BBQ

De Cobb BBQ is ontwikkeld om op een veilige en veelzijdige manier heerlijke maaltijden te bereiden. Deze compacte barbecue is ideaal om overal mee naartoe te nemen! Hier lees je alles over de mogelijkheden van de Cobb BBQ.

Cobb: meer dan een barbecue

De Cobb ontstond vanuit de behoefte om veilig en veelzijdig te kunnen koken. Het Cobb kooksysteem werd oorspronkelijk ontworpen voor de afgelegen gebieden van Zuid-Afrika, waar mensen geen toegang hadden tot elektriciteit. Met de Cobb konden zij toch veilig koken in zeer droge omstandigheden, gebruikmakend van gedroogde maïskolven, oftewel 'corn-cobs', als brandstof. Hier komt ook de naam Cobb vandaan.

De Cobb BBQ werd verder ontwikkeld en verfijnd, wat resulteerde in een veilig, veelzijdig, draagbaar en compact kooktoestel met een stijlvol ontwerp. Of je nu wilt bakken, braden, grillen, wokken of roken, de Cobb kan het allemaal. Door het compacte ontwerp en het lage gewicht van slechts 4 kilo neem je de Cobb gemakkelijk overal mee naartoe. Of je nu gaat kamperen, naar de boot, het balkon, de tuin, het strand of een picknick, de Cobb is overal veilig en eenvoudig te gebruiken.

Zo werkt de Cobb

Met de Cobb barbecue je altijd indirect, wat betekent dat het vlees geen direct contact maakt met de Cobble Stone of briketten. Dit maakt het barbecueën gezonder, omdat de kans op aanbranden veel kleiner is.

De Cobb werkt met een Cobble Stone, een speciaal ontworpen briket gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Je kunt de Stone direct aansteken zonder aanmaakblokjes of -vloeistof, wat zorgt voor een veilige ontsteking. Binnen drie minuten is de Stone op temperatuur en kun je beginnen met barbecueën. Eén Cobble Stone biedt ongeveer twee uur constante warmte.

De functionaliteit van de Cobb

Onderin de Cobb bevindt zich een kom die de vetten en sappen opvangt die vrijkomen tijdens het barbecueën. Hierdoor komen deze niet in het vuur terecht, wat rook en vlammen minimaliseert.

Gebruik van briketten

Heb je geen Cobble Stone? Geen probleem, de Cobb werkt ook met gewone briketten. Het opwarmen duurt dan wel iets langer, ongeveer 20 minuten. Zeven tot tien briketten zijn gelijk aan één Cobble Stone. Bij gebruik van zeven briketten verbruikt de Cobb 80% minder brandstof dan een traditionele barbecue. Briketten zijn ideaal voor gerechten die bij een lagere temperatuur moeten worden bereid. Door het aantal briketten aan te passen, regel je de temperatuur. Houd wel rekening met de variatie in temperatuur per merk en type briket.

Aantal briketten voor verschillende bereidingen

  • Lauwwarm roken van vis: 3 briketten
  • Brood en taart bakken: 5 briketten
  • Pannenkoeken bakken: 8 briketten
  • Barbecueën en grillen van vlees en vis: 8 briketten
  • Grote stukken vlees en gevogelte: 10 briketten

Cobb Cobble Stones - De perfecte briketten voor de Cobb

Bij kouder weer heb je mogelijk meer briketten nodig.

De opbouw van de Cobb

Een Cobb bestaat uit een deksel, basisplaat, brikettenmandje, roestvrijstalen kom en de mantel. De deksel is gemaakt van roestvrij staal en heeft een vuurvaste knop. De gaatjes in de deksel zorgen voor een constante temperatuur en gelijkmatige luchtcirculatie.

De basisplaat heeft gaatjes waardoor overtollige vetten en sappen veilig naar de RVS kom onderin de Cobb worden afgevoerd. De plaat is voorzien van een eenvoudig te reinigen Teflon-laag.

De mantel heeft rubberen antislipvoetjes, waardoor de Cobb stabiel blijft staan, zelfs als hij per ongeluk wordt aangestoten. Een bijzonder kenmerk is dat de mantel tijdens gebruik niet heet wordt, zodat je de Cobb veilig kunt verplaatsen.

Het brikettenmandje is bedoeld voor de Cobble Stone of briketten.

Alles over Cobb

Veiligheid

Bij de Cobb staat veiligheid voorop. Omdat je geen aanmaakblokjes of -vloeistof nodig hebt, is het ontsteken veilig. De mantel blijft koel tijdens gebruik, zodat je de Cobb op elke ondergrond kunt gebruiken zonder risico op schroeiplekken. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de Cobb niet verschuift, zelfs op een deinende boot.

Op de camping

Op campings waar barbecueën vaak verboden is vanwege brandgevaar, biedt de Cobb een veilige oplossing. Hoewel je geen garantie hebt dat je de Cobb overal mag gebruiken, kun je de campingeigenaar uitleggen hoe veilig de Cobb werkt. De meeste eigenaren zullen akkoord gaan met het gebruik van de Cobb, omdat er geen open vuur is en de barbecue geen brand- of schroeivlekken achterlaat.

Alles over Cobb

Mogelijkheden

Met de Cobb kun je veel meer dan alleen barbecueën. Met de juiste accessoires kun je braden, roken, grillen, wokken en bakken.

Braden

Leg het vlees op de basisplaat en plaats de deksel erover. Draai het vlees regelmatig om. Gebruik je het rooster, dan is draaien niet nodig. De braadtijden zijn vergelijkbaar met die van een traditionele oven.

Roken

Gebruik altijd de deksel bij het roken. Doe rookpellets in een zakje van aluminiumfolie, maak een paar gaatjes in het zakje en leg het op de Cobble Stone. Plaats je gerecht op de barbecue en doe de deksel erop. Na een paar minuten begint het roken.

Grillen

Voor het beste grillresultaat gebruik je de grillplaat en de Cobble Stone. De grillplaat verdeelt de warmte gelijkmatig en zorgt voor authentieke grillstrepen en -smaak.

Wokken

Met de speciaal ontworpen wokpan kun je roerbakken, maar ook eenpansgerechten zoals bami, nasi of chili con carne bereiden.

Alles over Cobb

Bakken

Gebruik de bakplaat voor pizza’s, pannenkoeken en uitsmijters. Voor brood, cake, muffins of taart gebruik je een bakvorm die kleiner is dan het rooster van de Cobb. Combineer de basisplaat met het rooster voor optimale warmtecirculatie.

Recepten

Cobb heeft twee kookboeken uitgebracht vol inspiratie voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. De boeken bevatten zowel vlees- en visgerechten als vegetarische opties en nagerechten.

Modellen

Er zijn vier modellen: Cobb Pro, Cobb Premier, Cobb Supreme en Cobb Premier Gas. De Cobb Pro en Cobb Premier zijn ook verkrijgbaar in een Compact uitvoering. Elk model wordt geleverd met een deksel, basisplaat en handvat.

Cobb Pro en Cobb Premier

Het basismodel is beschikbaar in twee varianten: de Cobb Pro en Cobb Premier. De Pro heeft een mantel van metaal met poedercoating, beschikbaar in zes kleuren, terwijl de Premier een RVS mantel heeft. Beide modellen zijn geschikt voor twee tot vier personen.

Alles over Cobb

Cobb Pro Compact en Cobb Premier Compact

Deze compacte versies zijn 4 centimeter lager dan de basismodellen, maar hebben dezelfde doorsnede. Ze zijn makkelijker mee te nemen en alle accessoires passen ook op deze modellen.

Alles over Cobb

Cobb Supreme

De Cobb Supreme is 85% groter dan de Premier en heeft twee Cobble Stones nodig. Dit model is ideaal voor het bereiden van maaltijden voor vijf tot tien personen.

Alles over Cobb

Cobb Premier Gas

Dit model werkt op gas en is klaar voor gebruik met één druk op de knop. De barbecue werkt op gangbare schroefgasblikjes en kan ook worden aangesloten op een universele gasfles.

Alles over Cobb

Accessoires

Er zijn tal van accessoires beschikbaar om je Cobb BBQ uit te breiden, zoals de dekselverhoger, aluminium wegwerpkommen en diverse tassen. Deze maken het schoonmaken en gebruik nog makkelijker.

Schoonmaken

Maak de Cobb na elk gebruik goed schoon met warm water en afwasmiddel. Alle RVS onderdelen kunnen in de vaatwasser.

Onderdelen

Verlies je een onderdeel, zoals een rubberen voetje of handvat, dan zijn alle onderdelen van je Cobb BBQ vervangbaar. Geef het model door en wij leveren het juiste onderdeel.

Met de Cobb BBQ haal je een veelzijdig, veilig en gebruiksvriendelijk kooktoestel in huis dat je overal kunt gebruiken. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van heerlijke maaltijden waar je ook bent!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »